Sjaak van Haaster BA - Copywriter/tekstschrijver

Naast tekstschrijver ben ik ook historicus. Geschiedenis is de perfecte studie om je voor te bereiden op een carrière als tekstschrijver. Gevoel voor taal héb je of je hebt het níét. Als je geschiedenis hebt gestudeerd, weet je dit als geen ander.

Passie voor geschiedenis

Als historicus vergelijk je verschillende bronnen, verzamel je informatie voor je onderzoek en daar maak je dan een logisch, prettig lezend en goed onderbouwd verhaal van. Het is geschiedenis, dus de absolute waarheid is niet te achterhalen. De lezer moet echter het gevoel hebben dat het klopt, dat jouw verhaal werkelijk gebeurd is. Dat is precies wat een tekstschrijver ook doet: door middel van teksten mensen inspireren en overtuigen. Om op het vlak van teksten schrijven nog meer de diepte in te gaan, heb ik tijdens mijn studie de minor journalistiek gevolgd, die ik cum laude heb afgerond.

Wielrennen is mijn grote passie. Ik fiets zelf veel en ik schrijf er graag over. Daarom houd ik een blog bij, ‘de Fietsformule’, waarin uiteenlopende fiets-gerelateerde onderwerpen aan bod komen: fietsformule.wordpress.com